zondag 14 september 2008

Vijfentwintig jaar



Dat is een hele lange tijd. Als zesjarige pakte Egbertine Lans haar hockeystick op en zij is sindsdien regelmatig op het hockeyveld te vinden. In 1983 speelde ze haar eerste wedstrijd. Nu 25 jaar later is het tijd om daar bij stil te staan. Dit hebben we gedaan op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen.

In haar vertrouwde nummer 10 speelt ze net als de groten der aarde, zoals Totti, Messi, en Van der Vaart, al weer jaren bij dames 1. Lange tijd was “Eggie” de grote kracht op het middenveld. De laatste jaren is ze vooral te vinden als laatste vrouw waar ze een grote rol speelt met het leeg houden van het doel.

Egbertine is een druk baasje. Zo heeft ze sinds een aantal jaren haar eigen bedrijf, de Groot Schilderswerken. Een van de drie sponsors van dames 1. Verder is ze (aspirant) Secretaris van de VVD in Kampen, zit ze in de sportraad van Kampen, en houdt zich bezig met haar hobby’s, motor rijden en golfen.
We hopen dat Egbertine nog heel lang tijd heeft om te blijven hockeyen, dan kunnen we straks ook stil staan bij een vijftig jarig jubileum! Om met haar eigen woorden te spreken: “op naar de volgende 25 jaar”.

Geen opmerkingen: