vrijdag 11 april 2008

Hockeyteams MHC Ede aan positieve kant van de score

EDE - Zowel de vrouwen als de mannen van MHC Ede boekten zondag een winstpartij. De vrouwen namen het op in, en tegen het altijd lastige Kampen. In het laatste kwartier werd de wedstrijd beslist met een uiteindelijke 0-4 winst. De mannen moesten het opnemen tegen streekgenoot WMHC, in Wageningen. In een enerverende wedstrijd trok de formatie van Edwin Schreuder met een 4-5 winst na lange tijd weer aan het langste eind.

Kampen - MHC Ede (v) 0-4 Voor het team van Jan Cees Noordijk is Kampen altijd een moeilijk te nemen veste, en, ondanks dat de uitslag anders doet vermoeden, was het zondag niet anders.

Vanaf het beginsignaal trok de thuisclub een cordon van speelsters rond de cirkel en was er bijna geen doorkomen aan. Een negental strafcorners kon daar ook geen verandering inbrengen.

,,In de rust hebben we eens goed doorgenomen hoe we eventueel hun keepster zouden kunnen passeren via een strafcorner en dat is goed uitgepakt", aldus Noordijk.

Met nog twaalf minuten op de klok, kreeg de ploeg weer een strafcorner toegewezen, en via een variant was het Kim Kwant die haar ploeg op een 0-1 voorsprong zette.

Vier minuten later herhaalde zij het kunststukje en bouwde de voorsprong uit naar 0-2. Vanaf dat moment gaf de thuisclub zich gewonnen. Herma Meerdink bouwde de voorsprong uit naar 0-3 en via een strafbal tekende Ceciel Mathot voor de 0-4 eindstand.