maandag 17 maart 2008

Kampen overklast Tempo'41

door Koendert Rook. maandag 17 maart 2008 03:26

KAMPEN - Druilende regen, waterkou en een handjevol supporters.

Het decor van de Hanzestedenderby tussen Kampen en Tempo'41 biedt een uiterst triest en mistroostig karakter. Maar waar de omgeving het laat afweten, schiet het passionele vuur uit de ogen van matchwinnaar Carina Snijders Blok als haar wordt gevraagd of ze zich voldoende kon opladen onder de erbarmelijke omstandigheden. "Het is wel Zwolle hoor", lacht de maker van het enige doelpunt strijdvaardig "En van Zwolle moet je gewoon altijd winnen."

Mooie woorden nĂ¡ een gewonnen pot, maar het eerste kwartier van de wedstrijd is het toch vooral Zwolle dat de klok slaat. En dat is vreemd, want het gat op de ranglijst bedraagt maar liefst acht punten. En waar Tempo'41 vooral naar onderen moet kijken, omdat het gat met een degradatieplaats slechts twee punten bedraagt, kijken de Kampenaren naar boven. Er wordt zelfs gemijmerd over promotie volgend jaar, als het de club lukt om het gehele team bij elkaar te laten blijven.

Maar zoals gezegd komt Kampen in het eerste bedrijf maar moeilijk tot hockeyen. Pressie naar voren ontbreekt, waardoor Tempo'41 rustig kan opbouwen en bij vlagen dreigend is in de cirkel. Tot grote kansen leidt dat echter niet. Hulpvaardig helpt Kampen Tempo'41 nog in het zadel door zeer slordig op te bouwen. Ook Carina is daar debet aan. "Het was erg moeizaam en mijn passes waren bij vlagen hartstikke slecht", beaamt ze haar eigen optreden grootmoedig.

Aan de zijlijn krijgt papa en coach Paul Snijders Blok het team slechts met de grootste moeite aan de praat. Na een kleine twintig minuten krijgt Kampen echter langzaam meer grip op de wedstrijd. In tien minuten krijgt de ploeg vier strafcorners, maar in de cirkel blijken de Zwollenaren echter nog steeds feller en meer accuraat.

Dat blijft zo in de tweede helft waarin Zwolle het kruit heeft verschoten, niet meer op de helft van de tegenstander komt en Kampen nog vijf strafcorners krijgt. Een mislukte variant vlak na rust blijkt uiteindelijk goud waard als Carina op een voorzet van aanvoerder Dorien Peters alert reageert, 1-0. "Die strafcorners zijn hier altijd een ondergeschoven stiefkindje geweest, maar ik vind het juist een wezenlijk onderdeel van het spel", bromt Paul Snijders Blok, die zijn ploeg ook aanstaande Goede Vrijdag laat opdraven om juist op dat onderdeel te trainen. "Negen strafcorners en geen direct doelpunt, dat is gewoon heel slecht."

Hoewel hij zijn ploeg na de wedstrijd in de ijzige kou nog tien minuten streng toespreekt is hij wel trots en tevreden met zijn team. En op zijn dochter? "Ja natuurlijk. Niet alleen op dat doelpunt hoor. Ze speelde in de tweede helft gewoon heel goed."